+31 (0)20 6855955

Working with us

INTERNSHIP |

Huijskens Communications is een boutique PR-bureau gespecialiseerd in reputatiemanagement. Onze core business is het ontwikkelen en uitvoeren van communicatiestrategieën op het gebied van financiële communicatie, crisis communicatie en corporate communicatie.
Onze klanten zijn veelal actief in de financiële sector, vastgoed of industrie. Het zijn vaak bedrijven op de Zuidas, maar ook buitenlandse bedrijven die ons benaderen voor onze kennis van de Nederlandse markt. We werken op boardroom-niveau met hen samen. Je zult met veel van deze klanten kennismaken en een echte indruk krijgen van het Nederlandse medialandschap, want de dossiers waaraan je meewerkt halen de voorpagina van de landelijke dagbladen.
Ons kantoor bevindt zich bij het Vondelpark in Amsterdam. Daar werk je zij-aan-zij met de meest ervaren en vakkundige communicatieadviseurs. We zijn een platte organisatie met een compact team van twaalf man.
Werkzaamheden
Je komt met alle werkzaamheden van onze adviseurs in aanraking, zo opereer je eigenlijk als een adviseur ‘light’.
Vooral de eerste weken word je intensief begeleid tijdens de uitvoering van werkzaamheden, waaronder mediamonitoring en tekstvertaling. Nauwkeurigheid is hierbij erg belangrijk. Daarnaast word je betrokken bij het opzetten van communicatiestrategieën, ondersteuning bij woordvoering in crisissituaties, het opstellen en versturen van persberichten, ondersteuning bij mediatraining, etc.
Begeleiding
Eén van onze fulltime adviseurs zal je begeleiden en jouw aanspreekpunt zijn gedurende de stage. Zo leer je snel hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Jouw begeleiding wordt op maat gemaakt.
Wensen en vereisten aan student

  • Studenten met een afgeronde WO-opleiding (bachelor)
  • Studierichting is minder belangrijk dan affiniteit met communicatie en actualiteiten
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Proactief en makkelijk zelfstandig werkend
  • Nauwkeurigheid is een must
  • Communicatief en sociaal sterk
  • Schrijfervaring is een pré
  • Affiniteit met financiële markten is een pré

Beloning
€500 per maand
Periode(s)
In overleg. Liefst 6 maanden
Contactinformatie
Arthur van Amerongen (arthur@huijskensbickerton.com)